Hur har man ett öppet förhållande?

Hur man har ett öppet förhållande: 6 tips för att få det att fungera

Om du funderar på ett öppet förhållande eller för närvarande är i ett, grattis! Du är en del av en växande gemenskap av människor som utforskar nya sätt att hantera sina relationer. Även om det inte finns något rätt sätt att ha ett öppet förhållande, finns det några tips som kan hjälpa till att få saker att fungera smidigt. Här är 6 tips för att ha ett framgångsrikt öppet förhållande.

Tips 1: Var ärlig mot din partner

Om du funderar på ett öppet förhållande är det första steget att vara ärlig mot din partner om vad du letar efter. Det kan vara en svår konversation, men det är viktigt att se till att båda parter är på samma sida. Var ärlig mot din partner om vad du letar efter. Ärlighet är nyckeln i alla relationer, men det är särskilt viktigt om du funderar på ett öppet förhållande.

Tips 2: Kommunicera öppet

Det finns några viktiga saker att komma ihåg när du är i ett öppet förhållande: kommunikation är nyckeln, var ärlig mot dig själv och din partner och glöm inte att hålla saker roliga. En av de viktigaste sakerna att göra i ett öppet förhållande är att kommunicera öppet och ofta med din partner.

Du måste kunna prata om vad du är bekväm med, vad du inte är bekväm med och var gränserna är. Det är också viktigt att diskutera eventuella nya partners innan något händer – på så sätt finns det inga överraskningar och alla vet vad som händer.

Tips 3: Ställ in gränser

Om du vill ha ett öppet förhållande är det viktigaste att sätta gränser och hålla fast vid dem. Det här kan verka som en no-brainer, men det är faktiskt en av de svåraste sakerna att göra. Gränssättning kräver utmärkta kommunikationsförmåga, liksom förmågan att vara ärlig mot dig själv och din partner om vad du är bekväm med.

Tips 4: Respektera din partners gränser

Det kan vara svårt att öppna upp din relation, men det är viktigt att komma ihåg att din partners gränser är lika viktiga som dina egna. Om du inte är bekväm med något, tryck inte in dem i det. På samma sätt, om de inte är redo för något, ge dem utrymme. Det viktigaste är att respektera varandras gränser och kommunikationsstilar.

Tips 5: Var medveten om svartsjuka

En av de viktigaste sakerna att göra i ett öppet förhållande är att vara medveten om svartsjuka och hantera det konstruktivt. Svartsjuka är en naturlig känsla som kan uppstå när vi känner att vi inte får tillräckligt med uppmärksamhet eller när vår partner uppmärksammar någon annan. Det är viktigt att komma ihåg att svartsjuka är normalt och kan hanteras på ett konstruktivt sätt. Ett topptips för att hantera svartsjuka i ett öppet förhållande är att prata om dina svartsjuka känslor med din partner.

Tips 6: Glöm inte att ta hand om dig själv!

Det är lätt att bli så upptagen av logistiken att ha ett öppet förhållande att man glömmer att ta hand om sig själv också. Precis som i alla andra relationer är det viktigt att ta sig tid för dina egna hobbyer och intressen, spendera tid med dina vänner och göra saker som gör dig lycklig. Om du bara fokuserar på att se till att ditt öppna förhållande går smidigt, kommer du snabbt att fastna och olycklig. Så glöm inte att ta hand om dig själv också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *